Een inspirerende leeromgeving, een begrip in Breda

IMG_2234.JPG

Het Onze Lieve Vrouwelyceum bestaat al wel 95 jaar. Anno 2017 telt de school, die is gevestigd aan het Wilhelminapark nabij het centrum van Breda, ruim 1500 leerlingen en zo’n 130 docenten en ondersteunende medewerkers. De leerlingen, afkomstig uit Breda en omstreken, volgen er de hoogste vormen van voortgezet onderwijs: havo, atheneum of gymnasium.

Mensen zijn van jongs af aan leergierig en willen steeds nieuwe dingen leren. Het OLV speelt in op deze behoefte. We geven jou kennis mee en brengen je vaardigheden bij. Vaardigheden zoals samenwerken, doordachte keuzes maken en leren-leren. We willen dat je je capaciteiten goed benut en we geven je alle gelegenheid om je talenten en interesses breed te onderzoeken. Onze ervaring is dat dit alleen kan als er ook werkelijk iets te onderzoeken en te kiezen valt. Daarom biedt het OLV jou een interessant en uitdagend onderwijsprogramma in een omgeving waarin leren leuk is. Een leeromgeving waar een goede sfeer heerst en waar mensen open, helder en collegiaal zijn. Respect voor jezelf, voor de ander en voor de omgeving zijn in onze ogen belangrijke voorwaarden voor een goede ontwikkeling van iedereen.

Het Onze Lieve Vrouwelyceum staat voor:

Ontdekken van je talenten

Leren in balans met je leven

Vormen van jouw veelzijdigheid

O ontdekken van je talenten

Bij de aanmelding kies je voor een havo-atheneumbrugklas of een atheneum-gymnasiumbrugklas. Aan het eind van de brugklas ga je pas beslissen welke afdeling het wordt voor jou: havo, atheneum of gymnasium. Je hebt dus een jaar om daarachter te komen en te ontdekken waar jouw talenten liggen.

L leren in balans met je leven

Leren is leuk als je je prettig voelt op school. Het OLV staat bekend als een fijne en gezellige school waar we respectvol met elkaar omgaan. We vinden het belangrijk dat je je snel vertrouwd voelt met de school en met je klas. Natuurlijk is het heel fijn als het je allemaal gemakkelijk afgaat, maar als je het nodig hebt, dan geven we je graag een extra steuntje in de rug.

V vormen van jouw veelzijdigheid

Natuurlijk willen we dat je veel kennis opdoet op het OLV. Maar daarnaast zijn er tal van andere activiteiten die ook belangrijk zijn voor jouw ontwikkeling.
Op de Open Dag kom je meer te weten over o.a. de OLV-weken, de OLV-buitenlandse excursies, de KUL, de skireis, sport, 20-80learning/IBC, de schoolkrant en nog veel meer!